Coaching

“Werk is zichtbaar gemaakte liefde.”
Kahlil Gibran

Aan het einde van mijn zoektocht vroeg Korrie wat ik wilde gaan doen in werk, ik werkte net een paar maanden niet om me te richten op mijn (lichamelijke) gezondheid. Ik was in die tijd nog bezig met een idealistisch idee voor een organisatie-adviesbureau. Het was vooral een groot wit papier met woorden, maar verre van een concreet plan.

‘Wat kun je nu al?’, vroeg ze.

Die vraag alleen al gaf zoveel ontspanning in mijn lichaam. Bovendien voelde ik heel veel inspiratie opkomen. Ik besloot om terug te kijken in mijn leven, want daar kon ik het antwoord vinden op die mooie vraag. In mijn levensloop tot dan toe zag ik dat ik graag één op één met mensen in contact was en dat het ergens over mocht gaan. Dat ik al heel jong relatief makkelijk over moeilijke onderwerpen kon praten als ziekte en tegenslag. Ook in mijn depressieve periode kreeg ik energie van dit soort open contact.

In mijn werk tot dan toe ging het ook altijd over mensen. Toen ik weinig energie had ging ik vaak voor het echte werk 1 op 1 mensen interviewen en stelde ik dan altijd voor om ons levensverhaal te delen. Dat leverde veelal mooie gesprekken en inzichten op. En er ontstond bijna altijd wederzijdse interesse en openheid.

Dit werden de ingrediënten voor wat ik toen Visie-Ontwikkeling ging noemen. In een eerste sessie levensverhaal delen en daarna met interesse iemands visie opschrijven. De Creatiespiraal werd onmisbaar in de tweede sessie om je persoonlijke Visie te richten op wat je verlangen is in je werk.

Tegelijkertijd voelde ik me geïnspireerd om alles wat ik zelf had begrepen door te geven. De holistische visie met het Matje om samen met mensen een begin te maken met zelfonderzoek en de Innerlijke Familie van Arienne Klijn om jezelf nog beter te begrijpen, je verschillende kwaliteiten en voorkeuren en de verschillende stemmen in je hoofd.

In de eerste versie van deze website bood ik ook al mijn werk als coach aan. Na verloop van tijd kwamen er meer en meer mensen aankloppen, zodat ik besloot om ook een website voor mijn werk te maken:

www.tomelffers.nl