Creativiteit

Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer,
zo zijn wensen en verlangens een voorbode van wat je later kunt realiseren.
(vrij naar Marinus Knoope)
De Creatiespiraal 2

De Creatiespiraal

Creativiteit

Natuurkundige en organisatieadviseur Marinus Knoope vertelt over zijn zoektocht naar waarheid. Hij neemt een wetmatigheid waar in zijn leven die steeds dezelfde cyclus volgt. Een prachtig geschreven en praktisch werk wat je helpt van idee tot creatie. Kort en krachtig, herkenbaar voor iedereen.

Creativiteit

Rikkert van Huisstede

Rikkert van Huisstede zingt, dicht, vertelt. Over liefde, over zijn reis naar Mongolië, alleen zijn en samen zijn. Over zichzelf en wat hij allemaal tegenkomt, ontdekt. Ik heb zijn voorstellingen al vele malen gezien en zit iedere keer weer te genieten. Bij Rikkert is het altijd weer net iets anders, maar wel altijd Rikkert. Heerlijk.

rikkrt.tumblr.com

Casey Neistat

Casey Neistat (spreek uit Nice Tat, als in mooie tattoo :-)) is een filmmaker en youtuber. Hij maakt prachtige vlogs en films op zijn youtube kanaal. Over zijn leven, over zijn werk en gezin. Over zijn visie op zijn leven, zijn werk en zijn gezin. Hij heeft veel energie, is heel creatief, grappig, lief tegen mensen en inspireert. Verwacht prachtige beelden van New York, Amsterdam, Kaapstad. Casey is een voorloper en een inspiratie voor de nieuwe generatie creatieven en makers.

Check him out on youtube!
Casey Neistat Youtube Channel

Shantell Martin

Shantell Martin vertelt in dit filmpje dat leraren haar vroeger vooral zeiden wat ze niet kon. En dat ze nooit toegang zou krijgen tot Art School, omdat ze gewoon niet goed genoeg was. :-( Ze begon haar carrière in Japan. Waar wordt gekeken naar ambacht over lange tijd, over generaties. Ze vroeg zich af: 'Wat kan ik beheersen in mijn leven?' Mooie vraag!

www.shantellmartin.art

John Clees on Creativity

A Brief History of John Baldessari

Idéfix

Idéfix van Anne Vries maakt slapende ideeën wakker. In hun programma’s krijg je de ruimte om je met volle aandacht op jouw belangrijkste idee te richten. Iets dat je wilt maken, waar jij blij van wordt en dat écht bij jou past. Gek genoeg komen juist de meest belangrijke ideeën niet naar buiten; zij zijn vaak te spannend en kwetsbaar om zelf aan te beginnen.

www.ide-fix.nl

Lauryn Hill on Hills (Learning and Mastership)

Creativity Takes Time

Before I Die

Creativiteit

Nadat ze iemand waar ze van hield verloor ervoer kunstenaar Candy Chang een zware depressie. Ze besloot een plek te creeren om mensen weer hoop en uitzicht te geven. Waar mensen intiem en anoniem met elkaar konden delen. Ze kreeg toestemming om de muren van een verlaten pand te beschilderen met kalkverf: 'Before I die I want to ______' Wat er toen gebeurde had ze niet verwacht.

www.beforeidie.cc

The Artist Way

Creativiteit

In een ieder schuilt een creatief persoon. Dankzij The Artist's Way ben ik weer begonnen met tekenen en kladderen. Dankzij haar Mourning Pages ben ik makkelijker uit mijn denken geraakt. In twaalf weken doe je opdrachten die je helpen om weer fijne gevoelens van vrijheid, kracht, integriteit, zelfbescherming en hoop te ontwikkelen. Verbazingwekkend leuk om te doen en het helpt om weer creatief te worden.

Advice to the Young

Patrick Laureij