Uit de Natuur

Dankzij mijn onderzoek naar mijn energie, mocht ik ook veel leren over voeding. Na experimenten met veganistisch eten en een ketogeen-dieet ben ik uitgekomen op het GAPS-dieet (meer te lezen onder het LICHAAM: darmen & fysieke depressie en arts & voeding). Hierdoor ben ik weer in aanraking gekomen met de natuurlijke oorsprong van eten en ben ik in contact gekomen met gepassioneerde mensen, bij wie ik producten die voor mij gezond zijn kan kopen.

De reden om biologisch en rauwe producten te eten is dat er meer voedingsstoffen, mineralen en vitaminen in zitten.Ons verlangen

Zorgboerderij ons verlangen

Vlak onder de rook van Amsterdam ligt het karakteristieke dorpje Zunderdorp, omringd door veenweide gebied. Hier vindt ligt ‘Zorgboerderij Ons Verlangen’. Een biologisch melkveebedrijf met melkkoeien, schapen, paarden, kippen, geiten, konijnen en varkens.

Hier haal ik mijn biologische rauwe melk om zelf yoghurt en kefir van te maken. Er staat een prachtige melktap, waar je voor een euro per liter zelf je rauwe melk kunt tappen.

www.zorgboerderijonsverlangen.nl

Siem van der Gragt 2

Ecologische Slager Siem van der Gragt

Bij Siem van der Gragt op de Elandsgracht haal ik orgaanvlees en runderbotten en kipkarkassen om mijn langgetrokken bouillon van te trekken. Echt een slagerij met hart voor de zaak en met visie, met hele mooie, ecologische producten. Op hun website kun je alle achtergrondinformatie vinden die je wilt weten.

www.siemvandergragt.nl

Remeker

Rauwmelkse Remeker Kaas

Heerlijke rauwmelkse kaas uit Lunteren:
“Remeker wordt gemaakt van rauwe onbewerkte melk en volgens Gouds recept.
De natuurlijke werkwijze in de hele keten veroorzaakt de smaak. Het is vooral een kwestie van laten. Wat wij bij De Groote Voort vooral laten is kunstmest, bestrijdingsmiddelen, onthoornen, ontwormen, verpompen, antibiotica, synthetische vitamines, krachtvoer, pasteuriseren, homogeniseren, ontromen, bactofugeren, thermiseren, calciumchloride, salpeterzuur en (synthetisch) geraffineerd zout.

Op deze manier heeft de melk de kans om in de kaas te laten zien hoe lekkere melk écht is. Helaas, rauwe melk mag niet verkocht worden in winkels, de rauwmelkse kaas wél. En zulke kaas is Remeker!”

www.remeker.nl

Amsterdamse Honing

Amsterdamse (rauwe) Honing

In de zoektocht naar rauwe honing kwam ik in contact met René, die zelf imker is en mij een potje Amsterdamse honing kwam brengen, heel tof. Rauwe honing zoek ik omdat er meer goede stoffen in bewaard blijven, dan bewerkte honing.

De website Amsterdamsehoning.nl is opgezet door Amsterdamse imkers die hun bijen in de stad houden (urban beekeeping). De bedoeling van de site is om Amsterdammers in contact te brengen met een imker uit hun eigen buurt, zodat ze honing kunnen kopen uit hun eigen buurt. Misschien hebben de bijen uit jouw buurt de bloemen bezocht uit jouw tuin of balkon.

www.amsterdamsehoning.nl

Boeren en Buren

Buurderij Amsterdam

Ophaalmomenten:
Donderdag 17:00 – 19:00
Het Woeste Westen (Westerpark)
Overbrakpad 3, Amsterdam

Dinsdag 17:00 – 19:00
De Ceuvel (Noord)
Korte Papaverweg 4, Amsterdam

www.boerenenburen.nl

Label Rouge Pluimvee

Rauwmelkse Remeker Kaas

Kaasboerderij De Eenzaamheid

Roggebotstaete

Ecologisch Landgoed Roggebotstaete is een uitgestrekt, gastvrij gebied tussen Kampen en Dronten. Hier staan natuurbeleving, inspiratie en creatie centraal. In dit Flevolandse natuurgebied – dat wordt gekenmerkt door de zeldzame biodiversiteit, wijdse ruimte en de bijzondere wandelroutes – vinden diverse activiteiten plaats voor een breed publiek. Het landgoed beschikt, met behulp van partnerorganisaties – over de ruimte, de capaciteit en middelen om diverse evenementen, uitjes, workshops en (re-)intergratieprojecten te organiseren en te huisvesten.

www.roggebotstaete.nl

Apricot Lane Farms

Bodemzicht

Life in Syntropy

Growing Change

rehabilitating ecosystems

Leven met de seizoenen