Holisten

De mensen op deze pagina hebben mij ontzettend geholpen in mijn leven. En staan mij nog steeds bij als ik iets wil onderzoeken. Ze vormen mijn netwerk van mensen waar ik naartoe ga als ik ergens niet uitkom. Fysiek, mentaal en/of emotioneel. Zij hebben een holistische kijk op het leven.

Foreverybody & Korrie de Vet

Het werk van Korrie is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar bezieling in hun leven en werk. Mensen die zelf richting willen geven aan hun leven. Door het hoge tempo van leven is er vaak nauwelijks tijd voor reflectie, inkeer en stilte. Daardoor neem je geen ruimte om je eigenheid en creativiteit in je werk in te brengen en verlies je energie.

In de rijkdom van haar werk worden handvatten gegeven om jouw kernkwaliteiten te onderzoeken en toe te kunnen passen. Wanneer we weten en voelen wat onze eigen essentie is, kunnen we onszelf en anderen beter steunen en energie opdoen in plaats van weggeven.

Korrie gaf jaren les op Holos, een opleiding tot holistisch masseur en geeft de heerlijkste massages. Zij schreef het prachtige boek Het Matje en is de meest wijze persoon die ik ken.

www.foreverybody.nl

Het Matje

Over Korrie zeg ik altijd dat zij me weer heeft losgemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Toen ik bij haar kwam zei ze meteen: Tom je bent helemaal op je matje! Ze zei: 'Jouw hoofd is niet depressief, jouw lichaam is depressief.' Haar massages en ondersteuning waren essentieel voor mijn herstel.

Paul Horsthuis MAAC

Paul is mesoloog, aryvudisch art, accupunturist en chinees geneeskundig arts: MAAC. Paul wilde meer weten na zijn medische opleiding. Hij vond geen antwoorden in de westerse geneeskunde. Hij besteedt graag ruim aandacht aan de anamnese (het bespreken van de klachten), omdat hij merkt dat veel patiënten juist dat deel bij de reguliere geneeskunde missen. Hij vindt het belangrijk dat elke patiënt 'gehoord' wordt.

Paul is een onmisbare steun voor mij geweest in mijn onderzoek naar mijn fysieke depressie. Zowel in eerste instantie om verlichting te brengen en uit de fysieke depressie te komen, als later in mijn onderzoek toen ik mijn darmen en andere symptomen ging onderzoeken.

Nog steeds ga ik regelmatig naar Paul voor een checkup van mijn lichaam.

www.maac.nl

Holisten

Holisten

Christopher Boothe Chiropractie

Christopher is chiropractor. Hij helpt je om je ruggenwervel en spieren daarmee verbonden te ondersteunen en helen. Hij heeft een holistische medische visie op gezondheid en kijkt ook naar je fysieke, psychologische en sociale welbevinden. Christopher neemt de tijd voor je symptomen en adviseert hoe je ook thuis oefeningen kunt doen. Hij kijkt mee naar je dieet en levensstijl om je zo optimaal mogelijk te begeleiden. Ik ben zeer te spreken over zijn werkwijze, interesse en aandacht. Ik ga altijd met veel plezier naar hem toe en kom er met een glimlach vandaan. Hij heeft mij ontzettend geholpen met mijn nek- en rugklachten.

www.boothechiropractie.com

Sander Sprong Osteopathie

Ostheopathie is een manuele geneeskunde dat het lichaam ziet als één geheel en is gericht op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Sander Sprong onderzoekt welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan hij de mogelijke oorzaak van je klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden. Soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Sander is een enthousiaste en zeer ervaren en kundige osteophaat. Eén keer in de zoveel tijd ga ik naar hem toe om mijn lichaam te laten onderzoeken. Steeds weer een fijne ervaring met verlichtende oefeningen of heldere aanknopingspunten over mijn lichaam.

www.sprongosteopaatamsterdam.nl

Holisten