Holisten

De mensen op deze pagina hebben mij ontzettend geholpen in mijn leven. En staan mij nog steeds bij als ik iets wil onderzoeken. Ze vormen mijn netwerk van mensen waar ik naartoe ga als ik ergens niet uitkom. Fysiek, mentaal en/of emotioneel. Zij hebben een holistische kijk op het leven.

Foreverybody & Korrie de Vet

Het werk van Korrie is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar bezieling in hun leven en werk. Mensen die zelf richting willen geven aan hun leven. Door het hoge tempo van leven is er vaak nauwelijks tijd voor reflectie, inkeer en stilte. Daardoor neem je geen ruimte om je eigenheid en creativiteit in je werk in te brengen en verlies je energie.

In de rijkdom van haar werk worden handvatten gegeven om jouw kernkwaliteiten te onderzoeken en toe te kunnen passen. Wanneer we weten en voelen wat onze eigen essentie is, kunnen we onszelf en anderen beter steunen en energie opdoen in plaats van weggeven.

Korrie gaf jaren les op Holos, een opleiding tot holistisch masseur en geeft de heerlijkste massages. Zij schreef het prachtige boek Het Matje en is de meest wijze persoon die ik ken.

www.foreverybody.nl

Het Matje

Over Korrie zeg ik altijd dat zij me weer heeft losgemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Toen ik bij haar kwam zei ze meteen: Tom je bent helemaal op je matje! Ze zei: 'Jouw hoofd is niet depressief, jouw lichaam is depressief.' Haar massages en ondersteuning waren essentieel voor mijn herstel.

Paul is mesoloog, aryvudisch art, accupunturist en chinees geneeskundig arts: MAAC. Paul wilde meer weten na zijn medische opleiding. Hij vond geen antwoorden in de westerse geneeskunde. Hij besteedt graag ruim aandacht aan de anamnese (het bespreken van de klachten), omdat hij merkt dat veel patiënten juist dat deel bij de reguliere geneeskunde missen. Hij vindt het belangrijk dat elke patiënt 'gehoord' wordt.

Toen ik bij Paul kwam zat mijn buik op slot. Hij meette me door met elektrofysiologische apparatuur (= het meten van de huid) en zag dat mijn darmen overprikkeld waren, lever niet meer goed functioneerde en mijn alvleesklier het nagenoeg niet meer deed. Hij schreef een middeltje voor, voor mijn alvleesklier en raadde aan om mijn darmen te ontlasten door geen gluten te eten. Elke week ging ik mij beter voelen.

Nog steeds ga ik regelmatig naar Paul als ik iets in mijn lichaam wil onderzoeken.

www.maac.nl

Paul Horsthuis en MAAC

Holisten

Holisten

Christopher Boothe Chiropractie

Christopher is chiropractor. Hij helpt je om je ruggenwervel en spieren daarmee verbonden te ondersteunen en helen. Hij heeft een holistische medische visie op gezondheid en kijkt ook naar je fysieke, psychologische en sociale welbevinden. Christopher neemt de tijd voor je symptomen en adviseert hoe je ook thuis oefeningen kunt doen. Hij kijkt mee naar je dieet en levensstijl om je zo optimaal mogelijk te begeleiden. Ik ben zeer te spreken over zijn werkwijze, interesse en aandacht. Ik ga altijd met veel plezier naar hem toe en kom er met een glimlach vandaan. Hij heeft mij ontzettend geholpen met mijn nek- en rugklachten.

Holisten

Hanneke Oey & Oorsprong Hapto-therapie

Hanneke Oey was mijn haptotherapeut. Haar visie gaat ervan uit dat mensen een liefdevolle, ondersteunende, waarderende en stimulerende omgeving nodig hebben om zich te ontwikkelen tot open vrije personen. Weggestopte verlangens kunnen weer tot leven komen. Haptotherapie helpt je door zo’n omgeving aan te bieden, waardoor je gaat merken wat je nodig hebt om vrij te zijn in relatie tot de wereld om je heen. Zodra je dat weet, kan je dit opzoeken in je eigen leven. En als dit lukt hoor je iemand vaak verzuchten: hèhè, ik ben mezelf weer!

In haar sessies leerde ik mijzelf kennen door te voelen. Gedrag van mijzelf dat ik niet begrijp kon ik dankzij Hanneke's ondersteuning leren omarmen en begrijpen. Het geeft een vrij gevoel, zorgt voor eigenheid en werkt door in mijn dagelijks leven.

www.oorsprong-haptotherapie.nl