Ontmoeting

Cocktails & Lulverhalen

Ontmoeting

Paarse Krokodillentranen en Het Vertaalcollectief brengen een interactieve talkshow over taal in een ondergrondse setting tot leven.

Een avond gevuld met sterke verhalen & verwonderende anekdotes van bekende taalvirtuozen uit opvallende hoeken. Laat je verwonderen door taal, van woordgrappen tot songteksten, illustraties en gedichten.

https://www.cocktailsenlulverhalen.nl

The Island of All Together

Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden nodigden op het Griekse eiland Lesbos toeristen en vluchtelingen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Zittend op een bankje in het park of uitkijkend over de zee ontstonden er gesprekken over thuis, oorlog, liefde, auto's, huisdieren en muziek. De documentaire laat op ontroerende wijze zien wat er gebeurt als we de tijd nemen om mét elkaar te praten in plaats van over elkaar.

www.theislandofalltogether.com/nederlands

Vitamine Z

Ontmoeting

Simeon Karsten organiseert Vitamine Z. Een initiatief met het doel om activiteiten en culturele evenementen te organiseren waarin ook aandacht geschonken wordt aan zingeving en filosofie. Vitamine Z richt zich op jongvolwassenen (20 tot 35 jaar) maar opent de deuren voor iedereen die zich aangetrokken voelt.

www.vitamine-z.nl

No Tech Zone

De Universiteit

Ontmoeting

De Universtiteit is opgericht door jonge ondernemers die buiten de schoolsystemen wilde leren. Zij verlangden naar co-creeren: iedereen kan iets van iemand leren en iedereen heeft een ander iets te leren. Om samen persoonlijke groei mogelijk te maken. Een te gekke leeromgeving waar fijne, open mensen komen.

www.deuniversiteit.nl

Kula Society

Ontmoeting

Kula brengt verschillende werelden samen. Om te delen wie je bent, om onvoorwaardelijk te geven. Waar onverwachte dingen ontstaan in serendipiteit.

Kula brengt ondernemers, corporates en creatieven bij elkaar die in een wereld van overvloed geloven. In het delen van je Needs & Haves. Om waarde toe te voegen aan je leven, aan de wereld. Door te geven zonder verwachtingen.

www.kulasociety.com

Lifelong Learning

Ontmoeting

LifeLong Learning organiseert ‘huiskamer-filosofie’ avonden, waar telkens een andere denker wordt uitgenodigd die met het publiek in gesprek gaat over de thema’s van het leven: geld, liefde, geluk, seks, schuld en verantwoordelijkheid. Avonden waar gesprekken plaatsvinden, altijd op een mooie plek.

www.lifelonglearningnederland.com

De Nieuwe Poort

Ontmoeting

In een wereld waar het zakelijke nog wel eens de boventoon voert, groeit de behoefte aan reflectie, verdieping en ontmoetingen die ons meer tot elkaar brengen.
De Nieuwe Poort in het hart van de Zuidas is opgezet in 2013 door predikant-ondernemer Ruben van Zwieten. Een huis voor ontmoeting en inspiratie, open voor iedereen. Met lekker eten, unieke plekken om te werken, programma’s, lezingen en debatten op het gebied van persoonlijke groei en maatschappelijk engagement.
Voel je vrij er eens binnen te lopen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

www.denieuwepoort.org

PopUpKerk

Ontmoeting

PopUpKerk is een initiatief van Rikko Voorberg, zelfbenoemd theoloog in het wild - preacher / Verhalenverteller / Kerkpionier. Met PopUpKerk hoop hij mensen samen te brengen om te praten over wat geloof is. Elke zondagochtend wordt een bijbeltekst voorgelezen en besproken, wordt er brood gebroken en wijn en eten gedeeld. Allemaal in een open en fijne sfeer.

www.popupkerk.nl

Durf te vragen

Durf te Vragen is een levenshouding. Een geloof in overvloed. Wanneer je durft te vragen, kan iemand je vinden en je helpen. Sociale overwaarde ontstaat wanneer iemand iets durft te vragen wat iemand anders makkelijk kan geven. Dit creëert op een hele makkelijke manier veel waarde voor zowel gever als ontvanger. En voelt groots!

www.durftevragen.com

Arnout Visscher (Utrecht)

Ontmoeting

Arnout's website is veelzijdig. Het leukst vind ik zijn initiatief in een koffietentje, waar hij altijd anoniem betaalt voor de eerstvolgende na hem die wil afrekenen. Hij organiseert ook workshops en bijeenkomsten. Bekijk hieronder een filmpje over zijn staandeovatie.nu.

www.arnoutvisscher.nl