Opleiding

Opleiding

YourLab is voor jongeren die uitgerust willen worden met competenties, werkervaring en een professioneel netwerk om een leidende rol te kunnen spelen in de omslag naar de empatische samenleving. YourLab leidt je niet op om succesvol te worden in een baan, maar om te slagen als mens.

Dankzij YourLab is het vuur in mij weer gaan branden. Er werd iets wakker, dat niet meer is gaan slapen. Ik ontmoette gelijkgestemden die ook op zoek zijn. Die zichzelf willen ervaren, maar ook de ander. Met open vizier. Kwetsbaarheid, jezelf openen, weer vol in het leven staan. Yourlab was voor mij een eerste kennismaking met open delen over jezelf, hoe dat je in staat zelf van jezelf en anderen te kunnen leren.

www.yourlab.nu

Bildung Academie Amsterdam

De Bildung Academie is opgericht door een aantal (jonge) studenten en docenten met een andere visie op onderwijs. Een academisch opleidingsprogramma waarin studenten zich op een brede, bewuste en betrokken manier persoonlijk kunnen ontwikkelen. Het onderwijs van de academie richt zich op de mens als geheel – niet alleen op het het denkvermogen, maar ook op de ontwikkeling van inlevingsvermogen, daadkracht en expressiviteit.

www.debildungacademie.nl

What is Your Hope?

Meester Bart

Changing Education Paradigms

School voor Filosofie

Opleiding

De School voor Filosofie geeft les in praktische filosofie. Praktische filosofie heeft als doel inzicht krijgen in jezelf en de wereld. Door in te zien hoe onze geest werkt. Door vastgeroeste ideeën los te laten. Door te relativeren en te lachen om jezelf. Praktische filosofie draait om aandacht en maakt o.a. gebruik van meditatie om je aandacht te ontwikkelen.

www.schoolvoorfilosofie.nl

Children full of life

Breekjaar

In dit tussenjaar van Anke van Donkersgoed (van 5 of 10 maanden) ga je aan de slag met je eigen creativiteit, ondernemerschap en het ontdekken van de wereld. Je werkt aan je zelfvertrouwen, ontmoet inspirerende mensen en ontdekt jouw kwaliteiten & talenten. Bovendien leer je een loopbaan- of studiekeuze te maken. En in het 10-maanden programma ga je ook nog eens 2 maanden op reis!

www.breekjaar.nl

Knowmads

Oprichter Pieter Splinder had zijn buik vol van het schoolsysteem. Hij wilde studenten alle vrijheid geven om te kunnen leren wat zij zelf willen leren. Bij Knowmads vind je dat terug in een "life-changing experience, school and platform for people who make a positive difference in this world."

www.knowmads.nl

How To Help Every Child Fulfil Their Potential

Gelukskoffer

Opleiding

‘Kinderen zijn op de wereld om zo goed mogelijk te worden wie zij zijn’. Gelukskoffer geeft lessen op de lagere school. Hoe kijkt een kind naar het leven, hoe gaat het om met zichzelf, met anderen? In zeven lessen in o.a. dankbaarheid, geven en de kracht van gedachten krijgt de kind bagage mee in zijn persoonlijke ontwikkeling.

www.gelukskoffer.nl