Arts & Voeding

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”
Hippocrates

Paul Horsthuis Mesoloog

Paul Horsthuis is mesoloog dat wil zeggen dat hij door de bril kijkt van westerse, Chinese en aryuvedische geneeskunde, om te kijken wat iemand kan helpen bij zijn vraag.

Paul mat o.a. mijn acupuntuurpunten op voeten en handen en ik vulde een uitgebreide vragenlijst in. Op basis hiervan heeft hij mij ontzettend goed geadviseerd. Homeopathische druppels en even geen gluten zorgde ervoor dat mijn energie met sprongen vooruit ging. Paul werkt met de compleetheid van het systeem: een filosofie waarbij de fysiologie, de voeding, seizoenen, kleuren, de geestesgesteldheid, de manier van bewegen, allemaal in elkaar grijpen. Ik ga nog regelmatig naar Paul toe.

www.maac.nl

Prescan

Bij Prescan kun je jezelf preventief onderzoeken. Bij klachten of interesse in hoe het nu met je lichaam is. Zelf heb ik mijn nekwervels laten scannen en met de scans gerichte stappen kunnen zetten met een chiropractor.

www.prescan.nl

GAPS Diet (Gut And Psychology Syndrome)

Meer informatie volgt binnenkort.

www.gaps.me/gaps-diet.php

GAPS Diet Food List
Stage 1.1
Stage 1.2
Stage 1.3
Stage 2
Stage 3

Afbeeldingen op Instagram: @balancedstory.

Stage 4
Stage 5
Totale Balans Deepak Chopra

Aryuveda

Aryuveda betekent de wetenschap of kennis over leven en is een traditionele geneeswijze uit India. In dit boek van Deepak Chopra legt hij in duidelijke taal uit hoe je je lichaam in balans kunt houden aan de hand van de drie dosha’s: vata, pita, kapha. Een holistisch zienswijze die oorzaken blootlegt waarom je je soms psychisch of lichamelijk niet lekker voelt. Een aanrader voor iedereen die zich verdiept in voeding van de maag of de ziel.

De Orgaanklok

Orgaanklok mantakchia

Bron afbeelding orgaanklok.

Reflexzones Voet

Chinese Face Mapping

Chinese Face Mapping

Making Kimchi

Preserved Lemons

Zuurkool

Fermenting at home

Kimchi
Citroenen
Zuurkool
SFYN

Slow Food Youth Movement

De Slow Food Youth Network (SFYN) is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Door middel van evenementen zoals eat-ins, debatten, het Food Film Festival en de SFYN Academie enthousiasmeren ze jongeren om bewuster te worden van de voedselkeuzes die we maken.

www.youthfoodmovement.nl

Chefs Table

Chef’s Tabel op Netflix is een serie om je vingers bij af te likken. Niet alleen door het eten maar met name doordat je een kijkje in het leven van de meest talentvolle chefs van over de wereld krijgt te zien. Hun creativiteit, inspiratie en hun passie. En soms ook de keerzijden van zoveel passie.

www.netflix.com