Holistisch Netwerk

Holisten zijn mensen die met interesse naar het leven kijken. Ze zijn benieuwd naar met welke vraag je bij hen komt én wie jij bent als persoon. Een holist kijkt met je mee naar je symptomen, voorgeschiedenis en naar waar jij nu staat in je leven. Ze kunnen perspectief geven en dingen uitleggen. Hun houding is onderzoekend van aard. 

In mijn zoektocht klopte ik bij veel hulpverleners aan. Ik was naarmate de tijd verstreek meer en meer bereid van alles te doen waarvan ik het idee had dat het mij kon helpen me beter te voelen. Psychologen, coaches, trainingen, werk, sporten, meditatie, filosofie, yoga, weer ander werk, psychiater, anti-depressiva, weer ander werk, spiritualiteit, readers, healers, etc. Ik zag mijn omgeving soms met opgetrokken wenkbrauwen toekijken. 

Ik leerde ontzettend veel over mijzelf, maar de goedbedoelde hulp raakte slechts de oppervlakte van wat ik nodig had. Zo groeide in de loop van de tijd mijn frustratie. Wéér mijn verhaal doen bij weer een nieuw iemand. Ik voelde me vaak niet gezien en kreeg soms onafgestemde adviezen.

Totdat ik bij Korrie de Vet binnenliep. 

Foreverybody

Korrie de Vet zei bij de eerste sessie dat ik helemaal op mijn matje was: ‘Je kunt al zo goed reflecteren.’, zei ze. ‘Ik vermoed dat jouw depressie fysiek is. ‘ Dat was zo’n bevrijding om te horen, ik had zo mijn best gedaan. Haar diagnose bleek juist en na enkele massages was ik er weer… Ik kon weer voelen, kreeg een beetje energie. Dat had ik zo gemist! 

Hierna volgde ik alles wat ik bij haar kon volgen: een jaartraining, massagedagen, familieopstellingen. Nu werken we samen, verwijzen we mensen naar elkaar door en ben ik co-trainer bij Foreverybody. 

Korrie gaf jaren les op Holos, een opleiding tot holistisch massagetherapeut en bedacht daar de metafoor van Het Matje om het holisme uit te leggen. Zelf zie ik in het matje een metafoor voor wat het betekent om jezelf te zijn of jezelf kwijt te raken. 

www.foreverybody.nl

MAAC (Mesologie Aryuveda Accupunctuur Centrum)

Paul Horsthuis is mesoloog, aryvudisch arts, accupunturist en Chinees geneeskundig arts: MAAC. Als mesoloog kijkt hij met al die geneeskundige brillen naar met welke vraag jij bij hem komt. Hij besteedt graag ruim aandacht aan de anamnese (het bespreken van de klachten en persoonlijke voorgeschiedenis), omdat hij merkt dat veel patiënten juist dat deel bij de reguliere geneeskunde missen. Hij vindt het belangrijk dat elke patiënt ‘gehoord’ wordt.

Paul’s werkwijze was voor mij doortastend en sloot mooi aan bij de massages van Korrie. Hij gaf uitleg over wat er zich vermoedelijk in mijn organen afspeelde en schreef iets voor om die te ondersteunen. Dat hielp ontzettend.

Nog steeds ga ik regelmatig naar Paul om te onderzoeken hoe het met mijn lichaam is en wat het nodig heeft.

www.maac.nl

Sander Sprong Osteopathie

Ostheopathie is een manuele geneeskunde dat het lichaam ziet als één geheel en is gericht op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Sander Sprong onderzoekt welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan hij de mogelijke oorzaak van je klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden. 

Soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt. Sander is een enthousiaste en zeer ervaren en kundige osteophaat. Eén keer in de zoveel tijd ga ik naar hem toe om mijn lichaam te laten onderzoeken. Steeds weer een fijne ervaring met verlichtende oefeningen of heldere aanknopingspunten over mijn lichaam.

www.sprongosteopaatamsterdam.nl

Heel Aandachtig

Jojanneke de Vet is holistisch masseur en ervaringsdeskundige. Ze biedt ruimte voor rust om in afstemming te kunnen kijken hoe het nu met je is. Een veilige plek om aandachtig je lichaam te onderzoeken en ondersteunen.

Het lichaam, dat is in Jojanneke’s ervaring dé plek om dat te weten te komen en uit te vinden wat je nu nodig hebt.

Jojanneke en ik hebben al heel lang een hele fijne uitwisseling van ons werk. Haar massages, ervaring en aandacht zijn geweldig en gun ik iedereen!

www.heelaandachtig.nl

Ilyari

Sara Moolhuijzen haar werk heet ilyari, wat zonopkomst betekent. Ze werkt volgens de holistische visie met zachte kracht. Sara’s methoden zijn shiatsu, massage en coaching.

Sara is ervaringsdeskundige en gunt mensen dat waar ze zelf zoveel aan heeft gehad. Bij haar gaan lichaamswerk en coaching hand in hand, om waar te nemen en te voelen hoe het nu is. Om vanuit het contact met jezelf contact te maken met je omgeving.

Met Sara heb ik een hele fijne uitwisseling in inspiratie en ervaringen. Dus kan haar uit eigen ervaring van harte aanbevelen!

www.ilyari.nu

Bert Teunnissen CSTC Hilversum

Bert is cranio-sacraal therapeut, een lichaamsgerichte therapievorm gericht op de wervelkolom van schedel (cranio) tot heiligbeen (sacraal). Bert werkt o.a. op je bindweefsel om zo te onderzoeken wat het lichaam aan beweging wil inzetten.

Hij is iemand met een brede interesse en expertise die op een onderzoekende en afgestemde manier werkt. Bij hem heb ik o.a. een bevroren whiplash van toen ik op mijn 5e door een glazen schuifdeur rende kunnen ontladen.

www.cstc.nl

Holistic Touch Brabant

Bij Marlies de Vet ben je op je plek om je lichaam te laten spreken. Aan de hand van holistische massagetherapie en vaak ook ondersteund door methoden als het matje en de innerlijke familie kun je bij haar de sensaties, gevoelens en stemmen in jou en je lichaam leren vertalen. Of het nou via een afgestemde massage of een matjesopstelling is van je innerlijke familie, bij Marlies ben je in hele goed handen.

Marlies en ik werken al heel lang samen als co-trainers in het werk van Foreverybody. Heb veel van en met haar geleerd.

www.holistictouch.nl