Boeken

De boeken op deze pagina’s ondersteunen de verschillende methoden die op een heel leven worden aangeboden. Het zijn stuk voor stuk boeken die ik van tijd tot tijd weer met plezier opensla en wekelijks aan iemand aanraad ter verdieping of interesse van diens eigen werk en leven.

KORRIE DE VET & TOM KNIESMEIJER – HET MATJE

het matje

Het Matje staat centraal in mijn leven en werk. Ik gebruik het bijna dagelijks om af te stemmen hoe het nu met mij is of bied het aan in een coachgesprek. In dit prachtig geïllustreerde boek, wordt helder wat het holisme is, wat ‘jezelf zijn’ betekent en het behandelt talloze herkenbare voorbeelden en metaforen om je eigen gedrag te bestuderen.

Ben jij wel eens een kip zonder kop? Of ken je iemand die aan het mokken is en zegt: ‘Ik ben nu eenmaal zo?’ Wellicht ben je op zoek naar hoe je met meer interesse naar jezelf en de wereld kunt kijken? Roep dan jezelf op het matje!

A.H. ALMAAS – DE INNERLIJKE DIAMANT deel 1

Innerlijke Diamant deel 1

De innerlijke diamant reeks van Hamid Almaas zijn notities van een aantal lessen die hij geeft terwijl hij met een groep aan persoonlijke ontwikkeling werkt. Hij behandelt thema’s als de gatentheorie, in de wereld zijn, waarheid en hoe essentie en de persoonlijkheid zich tot elkaar verhouden.

Almaas is ook de bedenker van de inquiry, dus voor degene die hiermee bekend is, zal deze manier van een vraag behandelen of hoe een uitleg wordt opgebouwd herkennen.

ARIENNE KLIJN – MAAK KENNIS MET JE DE INNERLIJKE FAMILIE

Ieder van ons heeft een man en een vrouw, een jongen en een meisje in zich. Je innerlijke jongetje en meisje zijn je aangeboren kwaliteiten en je innerlijke vrouw en man zijn je eigenschappen die je nog kunt ontwikkelen.

Dit boek legt uit hoe verschillende kwaliteiten en stemmen van je innerlijke familie met elkaar samenwerken of hoe je juist in conflict met jezelf kunt zijn. Je kunt gaan leren familieberaad te houden en zo je verschillende familieleden beter leren kennen, kunt gaan overleggen om zo voller in het leven te staan.

MARINUS KNOOPE – DE CREATIESPIRAAL

Creatiespiraal

Natuurkundige en organisatieadviseur Marinus Knoope ontdekte in zijn eigen onderzoek De Creatiespiraal. Een bepaalde wetmatigheid in de natuur én in het persoonlijk leven van de mens. Net zoals er in de natuur op de lente de zomer volgt, zijn er ook fasen in het realiseren van je wens tot werkelijkheid.

Dit boek brengt die stappen heel helder in kaart. Waardoor je je kunt oriënteren waar je op dit moment je bevindt en wat je nodig hebt om een stap vooruit of terug te zetten. Of pas op de plaats te maken.

JULIA CAMERON – THE ARTIST’S WAY

Geweldig boek en methode in één. De cursus die je hier kunt volgen gedurende 13 hoofdstukken is allereerst heel leuk om te doen. Je leert er gaandeweg en al spelenderwijs over je eigen creativiteit, je innerlijke criticus en andere blokkerende werkingen.

Aan de hand van dagelijkse ochtendpagina’s en een wekelijkse Artist date, word je meer bewust over hoe je eigen creativiteit werkt en wat het nodig heeft en voedt.

Voor op het werk

STEPHEN COVEY – DE 7 EIGENSCHAPPEN VAN EFFECTIEF LEIDERSCHAP

Covey

Dit boek heb ik meerdere keren gelezen en komt de afgelopen tijd weer terug in mijn gedachten. Het bevat zoveel dat je het boek volgens mij niet in één keer kunt bevatten. Het leid je van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid naar synergie. Wordt als managementboek verkocht, maar die benaming doet de inhoud niet genoeg eer aan.

Een boek met name voor in de werksfeer, om duidelijker begrip te krijgen van hoe time-management, doelen stellen en samenwerken met elkaar samenhangen.