De Innerlijke Familie

Als je je innerlijke familie leert kennen,
ben je nooit meer alleen.

We worden geboren met een innerlijk jongetje en innerlijk meisje, je aangeboren kwaliteiten. Tijdens je opgroeien komen daar een innerlijke vrouw en innerlijke man bij. Dit zijn je eigenschappen die je nog kunt ontwikkelen.

Wanneer je merkt dat iets niet meer werkt in je leven kun je m.b.v. je innerlijke familie onderzoeken hoe dat komt en wat je nodig hebt.

De Innerlijke Familie is een boek van Arienne Klijn.

Vier Kwaliteiten

Innerlijk Meisje.

Je innerlijke meisje is je behoefte aan samen. Zij staat voor je gevoeligheid en is verbonden met je fysieke lichaam. Het meisje is sfeergevoelig en weet of je ergens kunt ontspannen.

Innerlijk Jongetje.

Je innerlijke jongetje staat voor je autonomie. Hij verlegt graag je grenzen en is leergierig. Het jongetje heeft behoefte aan genoeg uitdaging en staat voor je enthousiasme voor dingen.

Innerlijke Vrouw.

Je innerlijke vrouw is degene die aan de kinderen vraagt hoe het met hen is en wat zij nodig hebben. Ze houdt het overzicht en overziet de realiteit. De vrouw is je toetssteen en vraagt de man om wat nodig is te doen.

Innerlijke Man.

Je innerlijke man is je daadkracht en voert dat wat nodig is voor je innerlijke familie uit. Hij is doel- en resultaatgericht. De man vormt je (ondersteunende) ego en weet of hij iets al kan…, of nog mag leren.