Persoonlijke Ontwikkeling

Ongestoorde Ontwikkeling

Men moet de dingen
de eigen stille
ongestoorde ontwikkeling laten
die diep van binnen komt.
Die door niets gedwongen of versneld
kan worden.

Alles in het leven is groeien
en vormt zich,
rijpt zoals de boom,
die zijn sapstroom niet stuwt
en rustig in de lentestormen staat,
zonder de angst
dat er straks geen zomer zal komen.

Die zomer komt toch!
Maar slechts voor de geduldigen
die leven alsof de eeuwigheid voor hen ligt,
zorgeloos,
stil en weids.

Men moet geduld hebben
met onopgeloste zaken in het hart
en proberen de vragen zelf te koesteren
als gesloten kamers
en als boeken
die in een zeer vreemde taal geschreven zijn.

Het komt erop aan alles te leven.
Als je de vragen leeft,
leef je misschien langzaam maar zeker,
zonder het te merken,
op een goede dag
het antwoord in.

– Anonieme schrijver geïnspireerd door brieven van Rainer Maria Rilke –

Trainingen Een Heel Leven

Regelmatig geef ik trainingen in persoonlijke ontwikkeling. De basis in de trainingen vormt dat je jezelf op het matje kunt roepen i.p.v. een ander, oftewel persoonlijk leiderschap. Onderwerpen kunnen van allerlei zijn: van wens naar werkelijkheid, communicatie, time-management, etc. Ik bied trainingen aan binnen de zakelijke wereld, maar ben er ook voor mensen met interesse.

Meer lezen kun je op www.tomelffers.nl/training

Banner tekst

Visie Vierdaagse 2020

JE PERSOONLIJKE VISIE TOT LEVEN BRENGEN IN JE WERK
Een persoonlijke visie gaat over je kijk op jezelf. Het is een beeld waarin je je bewust bent van je eigen kwaliteiten
en voorwaarden, over in wat voor omgeving jij jezelf kunt zijn en waar jij je kunt ontwikkelen.

DOEL:
Deze training is bedoeld voor mensen die hun eigen visie tot uitdrukking willen brengen in hun (toekomstige) werk. Je leert handvatten om je voorwaarden en kwaliteiten te onderzoeken, om in je energie te blijven en te zien wat je daarbij nodig hebt.

Het tempo in het werkende leven ligt vaak hoog en het kan een uitdaging om ook tijd te maken voor zelfreflectie en rust. Wanneer je je bewust bent van je eigen visie, je eigen wensen en verlangens, dan kun je effectiever terugvallen op jezelf. Je weet wat belangrijk is voor je.

Van februari tot mei komen we met een kleine groep van 4 – 6 personen samen op de eerste zondag van de maand.
Er is nog een paar plekken beschikbaar.

Meer lezen op www.tomelffers.nl/visie-vierdaagse.

Foreverybody

Jaartraining Bezieling in Leven en Werk

Van zoeken naar onderzoeken

Deze training is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar bezieling in hun leven & (toekomstig) werk. Mensen die zelf richting willen geven aan hun leven.

Door het hoge tempo van leven is er vaak nauwelijks tijd voor reflectie, inkeer en stilte. Daardoor neem je geen ruimte om je eigenheid en creativiteit in je werk in te brengen en verlies je energie.

In de training geven we je handvatten om jouw kernkwaliteiten te onderzoeken en toe te kunnen passen. We werken met Lichaamswerk, Het Matje, De Creatiespiraal, de innerlijke familie en fijne communicatie- en energieoefeningen…en alles wat nodig is op dat moment. Wanneer we weten en voelen wat onze eigen essentie is, kunnen we onszelf en anderen beter steunen en energie opdoen in plaats van weggeven.

Meer informatie:
www.foreverybody.nl/workshops/

(Innerlijke) Familie- en thema-opstellingen

Met familieopstellingen kun je de niet direct zichtbare relaties tussen (innerlijke) familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen en zo mogelijk weg te nemen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien.

Familieopstellingen zijn ontwikkeld door Bert Hellinger in de jaren ’80, uit een samenspel tussen Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, familietherapie, nlp, gestalt en religieuze rituelen van oervolkeren. Hieruit ontstond het familieopstellingen-fenomeen. Door de diepe indruk en duidelijk merkbare voordelen in het dagelijks leven heeft het zich de afgelopen 20 jaar over de hele wereld verspreid. Bijna overal ter wereld wordt inmiddels gewerkt met familieopstellingen en daarvan afgeleide varianten zoals organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen en ziekteopstellingen.

Familieopstellingen dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren reguliere psychotherapie. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei uiteenlopende levensvragen.
Opstellingen brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of privé vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

Een aantal jaren kwam ik voor het eerst in contact met opstellingenwerk. Een toenmalige coach raadde me aan dat eens te ervaren. Het fijne vond ik meteen de allereerste keer de sfeer. Je hoefde er niets voor te kunnen en mocht steeds delen wat je op een plek in de opstelling ervaarde. Dat kon ik! Wat er zich ontwikkelde in opstellingen fascineerde me. Het bracht inzichten aan degene die een vraag inbracht. Later zou ik zelf ook met vragen komen en heb er vele inzichten en doorbraken aan te danken. Een inspirerende methode, die zo begrijp ik van hedendaagse psychologie-studenten, tegenwoordig ook wordt aangeboden in diverse (universitaire) psychologie-opleidingen. Leuk om te zien dat de wetenschap er ook interesse in heeft.

www.tomelffers.nl/jaarplanning

libra sitting family of four shelf sculpture p2918 35960_image

Children full of life

Meester Bart

Changing Education Paradigms

Fc De Krachtpatsers

Fc de Krachtpatsers geven trainingen op middelbare scholen in persoonlijke ontwikkeling. Er worden onderwerpen besproken die normaal niet op de schoolagenda staan. Van alledaagse interesses tot het onderzoeken van je kwaliteiten tot wat wil je later worden. Maar ook bespreekbaar maken van dingen waar scholieren tegenaan lopen. Fc de Krachtpatser is een stichting die bestaat uit een groep trainers, psychologen, dramadocenten en coaches. Veelal ervaringsdeskundigen die leerlingen gunnen wat zij zelf hebben gevonden in hun school- of studietijd, maar vaak nog pas daarna: interesse in hoe wil jij het doen?

www.fcdekrachtpatsers.nl

Gelukskoffer

‘Kinderen zijn op de wereld om zo goed mogelijk te worden wie zij zijn’. Gelukskoffer geeft lessen op de lagere school. Hoe kijkt een kind naar het leven, hoe gaat het om met zichzelf, met anderen? In zeven lessen in o.a. dankbaarheid, geven en de kracht van gedachten krijgt de kind bagage mee in zijn persoonlijke ontwikkeling.

www.gelukskoffer.nl